zondag 8 juli 2018

wrappers met kip

Tijd om weer eens een receptje te delen.

Ingrediƫnten voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen. Ter indicatie: Manlief at er 3, ikzelf 2, Sanne 1 en Cas een halve.
-350 gr. kipfilet
-400 gr. roerbakgroente
-1 ui
-1 paprika
-70 gr. tomatenpuree
-200 ml. water
-1 flinke theelepel gehakte knoflook of 1 teentje verse knoflook
-6 tortilla wraps
-santa maria seasoning mix voor fajita
-ijsbergsla


Bereidingwijze:
-snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
-snijd de ui en paprika in stukjes.
-bak de kipfilet en een beetje olie of bakboter een minuut of 3.
-doe de knoflook, ui, paprika en roerbakgroente erbij en bak een minuut of 5.
-voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
-voeg de kruidenmix toe samen met 100ml water, mocht je het te dik vinden dan voeg je nog wat water toe.
-laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
-leg de tortilla wraps in de magnetron voor ongeveer 30 seconden.
-neem een tortilla wrap en beleg deze met wat ijsbergsla.
-schep er het kipmengsel overheen en rol de wrap op.


Een wrap rol je het beste als volgt op:
-leg de vulling in het midden van de wrap.
-vouw de zijkanten naar binnen over de vulling.
-neem het onderste stukje van de wrap en vouw deze flap over de zijkanten.
-rol de wrap verder op naar boven toe.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten